Seuran esittely

Helsingin Kotkat on perinteikäs helsinkiläinen työväen urheiluseura. Seura on perustettu vuonna 1931. Seura vietti 80-vuotisjuhlia 23.10.2011 Malmi-talolla.

Yli 90-vuotinen taival on kasvattanut vireän seuran, joka ei toiminnaltaan vaikuta vanhalta, vaikka ikää onkin. 30-luvun laman päivistä tähän päivään on ajanjakso, johon mahtuu paljon seuran historiaa. Seura on nykyisin TUL:n Helsingin piirin suurseuroja. Sadat aktiivit ovat pyörittäneet seuratoimintaa, jonka piirissä tuhannet ja taas tuhannet ovat saaneet harrastaa omia lajejaan.

Helsingin Kotkissa on treenattu mm. painia, nyrkkeilyä, pesäpalloa ja yleisurheilua. Nykyinen menestyslajimme on naisvoimistelusta syntynyt joukkuevoimistelu ja seura on myös kunnostautunut rytmisen voimistelun puolella. Tällä hetkellä Helsingin Kotkissa harrastetaan voimistelulajeja (esim. joukkuevoimistelu, rytminen voimistelu ja jumpat) sekä nyrkkeilyä.

HEKO:ssa ovat harrastaneet monet kuuluisuudet, kuten presidentti Tarja Halonen ja aerobicin moninkertainen maailmanmestari Tuuli Matinsalo. Joukkuevoimistelussa Helsingin Kotkien monet joukkueet ovat kuuluneet sarjoissaan Suomen ehdottomaan parhaimmistoon ja TUL:n tasolla aivan terävimpään kärkeen. Hämppikset-joukkue on edustanut Suomea arvokisoissa, mm. Junioreiden MM-kisoissa sekä voimistelun maailmancup-kilpailuissa Bulgariassa ja Puolassa.

Myös nyrkkeilyssä Kotkat ovat saavuttaneet kansallista menestystä.

Seuralla on oma Painisali Helsingin Eurantiellä ja lisäksi nyrkkeilijät pitävät harjoituksia Kontulassa. Voimistelijat ja yleensäkin jumppaajat kokoontuvat koulujen jumppasaleissa eri puolilla Helsinkiä.

Kotkien historiasta enemmän kiinnostuneet voivat saada seuran johtokunnan kautta ansiokkaan seuran historiikin luettavakseen.

Seuran säännöt

Voimistelu- ja Urheiluseura Helsingin Kotkat HEKO ry säännöt

© 2022 Helsingin Kotkat
Osoite:  info@kotkat.fi